Incident se stal 14. října 2011 po desáté hodině večer na parkovišti v ulici Jindřicha Plachty v Ústí nad Labem-Mojžíři. V době šluknovských protestů vyvolal v Ústí bouři nevole. Oba obžalovaní muži měli vytáhnout po hádce na poškozené kuchyňský nůž. Podle soudu ale slovní útok začal jeden z poškozených.

Později poškozené napadl zezadu Iván Bubnár 120centimetrovou železnou tyčí. Když byli oba poškození muži bezvládně na zemi, útočníci měli do nich stále surově kopat. „Každý laik ví, že údery kovovou tyčí a kopy i do horní poloviny těla mohou způsobit těžkou újmu na zdraví,“ uvedla předsedkyně senátu Jana Kurešová.

Zběsilý útok

Útok měl trvat zhruba 10 minut, ukončil ho až příjezd policie. Oba napadení skončili s řadou zhmožděnin, podlitin a tržných ran v nemocnici. Jeden měl i několik zlomenin a otřes mozku a téměř dva měsíce byl v pracovní neschopnosti.

Oba bratry poznala a identifikovala svědkyně. „Bylo to přehnaný, extrémní napadení. Když leželi bezvládně na zemi, pořád do nich šli,“ řekla svědkyně před soudem. Poškození vypověděli, že byli opilí a na vlastní útok si prý nepamatují.

Josef Bubnár ve své výpovědi uvedl, že byl s rodinou napaden dvěma muži s mačetami, tak jen do jednoho strčil a utekli. Jeho bratr Iván na místě prý vůbec nebyl. Josef, který je ve Velké Británii, si rozsudek nevyslechl, nedostal prý dovolenou.