KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Policista přepadl se zbraní v ruce čtyři banky, u soudu se omluvil

Celkem čtyřmi loupežnými přepadeními bank na Teplicku, které loni spáchal bývalý policista Jindřich Krbec, se v úterý začal zabývat Krajský soud v Ústí nad Labem. Sedmatřicetiletý muž přepadl se zbraní banky v Krupce a Oseku, každou dvakrát. U soudu se ke všem loupežím doznal, škodu měl způsobit za téměř 1,1 miliónu korun.


K činu se Krbec odhodlal poté, co byl ve špatné finanční situaci a kolega v práci na něj tlačil, že chce peníze okamžitě vrátit, jinak ho udá a on přijde o místo policisty. Bankám a známým dlužil zhruba 1,5 miliónu korun. Peníze se snažil také získat hazardem, to se mu ale nedařilo.

Pro svůj první čin si Krbec, který bydlel v Ústí nad Labem a posledních sedm let pracoval v Praze jako policejní doprovod vlaků, vybral banku v Krupce, kterou nedlouho předtím vyloupil jiný pachatel. Do pobočky banky vešel na konci března s pistolí v ruce a se slovy: „Přepadení, nic nemačkejte a jděte dál od stolu,“ požadoval na pracovnicích banky peníze.

Bývalý policista se přiznal a omluvil

Poslední přepadení provedl v Oseku 18. července, krátce poté byl zadržen zásahovou jednotkou. Od policie byl následně propuštěn a putoval do vazby. U ústeckého soudu se plačky ke všem loupežím přiznal a omluvil se. Více ale vypovídat nechtěl.

Lidi v bankách ohrožoval Krbec pistolí, ze které při jednom připadení vystřelil, používal i nůž na koberce. Lehkou újmu na zdraví psychického rázu utrpěly po Krbcových přepadeních dvě pracovnice banky. V Krupce zažily některé ženy tři přepadení během několika měsíců. Podle předsedy senátu Ivana Elischera je soudní jednání zatím naplánováno do čtvrtka. Soud bude vyslýchat řadu svědků a znalce.  Za loupež muži hrozí až 12 let vězení.


(Zdroj: Krimi Zprávy Ústí nad Labem)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín